KeePassXC als wachtwoordmanager

Het is prachtig om via internet toegang te hebben tot al je data. Maar voor inloggegevens is dat een ander verhaal, die houd ik liever voor mezelf. Aan de andere kant, alles op een papiertje schrijven of in een spreadsheet verwerken heeft ook zo zijn nadelen. Daarom gebruik ik KeePassXC als wachtwoordmanager.

logo KeePassXC

KeePassXC is a modern, secure, and open-source password manager that stores and manages your most sensitive information.

You can run KeePassXC on Windows, macOS, and Linux systems. KeePassXC is for people with extremely high demands of secure personal data management. It saves many types of information, such as usernames, passwords, URLs, attachments, and notes in an offline, encrypted file that can be stored in any location, including private and public cloud solutions.

https://keepassxc.org/

Problemen en oplossingen

Bij het openen en bij AutoType pakt KeePass niet de laatst geopende database

Context: Ubuntu 20.04.6 LTS en KeePassXC 2.7.5

Oplossing: neem een kijkje in ~/.cache/keepassxc/keepassxc.ini en pas het aan of verwijder het bestand.

Extra info: