Zwerfbediening

Vanochtend heb ik een stukje hardgelopen en gewandeld. Op de Wezepse Heide, op aanraden van Frank. Dat ligt hier vlakbij en zou de moeite waard zijn.

Hardlopend over de keizersweg stak ik het spoor over, het bos in.

Bij het eerste bospaadje zag ik een paar stukken plastic zwerfvuil liggen. Vorig weekend in Beilen sprak ik er toevallig met iemand over. Hij nam bij zijn wandelingen vaak een zak mee om afval op te ruimen dat hij tegenkwam. Helaas had ik geen zak bij de hand. Ik besloot het te laten voor wat het was en door te stappen. Met een steek in mijn hart…

Na een aangename en rustgevende wandeling op de Wezepse Heide, langs de grazende Schotse Hooglanders, kwam ik weer uit bij de keizersweg.

Ik had net het hardlooptempo weer ingezet toen ik opnieuw plastic zag liggen langs de weg. Maar ditmaal was het een schoon plastic tasje. Kwam dat even mooi uit! Zwerfvuil om ander zwerfvuil in kwijt te kunnen. Bovendien lag het eerder genoemde afval nog op de route.

En zo geschiedde het. Ik kwam thuis met een vol afvaltasje, en met een voldaan gevoel 🙂