Mijn minibijdrage aan Gutenberg en WordPress 5.9: het melden van een bug (update)

Met mijn persoonlijke website begeef ik me op experimenteel ijs. Ik heb de Gutenberg plugin geïnstalleerd en daarmee loop ik het risico tegen fouten aan te lopen. Ik neem dit risico omdat ik de Full Site Editing functionaliteiten van WordPress 5.9 wil leren kennen.

Probleem: geen lijst van templates

Zojuist liep ik tegen een foutmelding aan. Ik kon de lijst van templates niet bekijken: een wit scherm werd getoond. Toen ik in de browserconsole keek bleek er een foutmelding gerelateerd avatars te zijn.

Wat blijkt? Ik heb de avatars uitgeschakeld en dat vind de code niet leuk. Eenmaal weer ingeschakeld kon ik de templates wel gewoon zien.

Blijkbaar is dit tot nu toe tussen de rijen doorgeglipt. Ik heb daarom op Github, waar de ontwikkeling van Gutenberg plaatsvindt, de bug gemeld: Bugmelding op GitHub.

Leuk om mijn melding tussen de must-haves van WordPress 5.9 te zien staan. Hopelijk kan iemand het op tijd voor de release oplossen.

Update

Een ontwikkelaar is bezig geweest met het repareren van de fout. Zie de pullrequest. Interessant om de discussie erover te volgen. Het leidde ook tot inzicht in een andere fout. Binnenkort wordt de code samengevoegd met WordPress 5.9.

Update 2

De bug is verholpen door @mamaduka. De verbeterde code zal worden meegenomen in WordPress 5.9.