Groene wandeling op landgoed Zandhove

Afgelopen dinsdag liep ik samen met Elsbeth, Dirk en Geke mee met de groene wandeling op landgoed Zandhove. Dat ligt in Zwolle-Zuid. Dat weet ik nu ook, ik was er nog niet eerder geweest.

Net als vorige week (bij de bomenwandeling in het centrum van Zwolle) werden we begeleid door Bernadet van der Veen (van ErUit). En net als vorige week was het leuk en informatief. Ze vertelde onder andere over het verschil tussen Engelse en Franse tuinen en over de grote verscheidenheid aan naaldbomen die er staan. En ik was verrast door de grote mammoetboom.

Het was de eerste keer dat ik dit landgoed bezocht, niet de laatste keer vermoed ik 🙂

Bomenwandeling centrum Zwolle

De groene wandelingen zijn een initiatief van Stadkamer. Er zijn vier stuks deze zomer. Volgende week is de laatste wandeling, ditmaal in Stadshagen. Ja, daar staan blijkbaar ook bomen met een verhaal. Deze wandeling laat ik verstek gaan overigens.