Docu: De otter, een legende keert terug

De afgelopen tijd hoorde ik verhalen over otters die gespot zijn in de omgeving. Toevallig werd er op NPO1 een documentaire over de otter uitgezonden. Opportunistisch als een otter heb ik deze gisteravond gekeken.

Otter-Hilco-Jansma

De documentaire toont en vertelt over de terugkeer van de otter naar de noordelijke streken van Nederland. Denk aan de Groningen, Friesland en de Weerribben. Mijn regionale achtertuin 😉 Ik vond het een pluspunt dat je naast de otters ook veel te zien krijgt van de andere flora en fauna van deze streken.

Het is daarnaast goed om te zien dat het niet alleen maar kommer en kwel is qua biodiversiteit. De afgelopen decennia is er door overheden en stichtingen veel in het werk gezet om de gebieden weer geschikt te maken voor otters. En dat werpt zijn vruchten af, want de otter is in opkomst.

Ik raad de documentaire aan als je meer wilt weten over dit elegante, speelse en krachtige roofdier, maar ook als je graag naar de mooie streken van Noord Nederland kijkt.

Kijken

Kijkduur: 55 minuten

  • Online kijken via NPO Start
  • Terugkijken via interactieve televisie (uitgezonden op NPO1 op zaterdag 20 februari om 13:00)

Meer informatie

Tags