Coronatest (update)

Een grote hal, ingericht met hekken en schotten. De radio staat zachtjes aan op de achtergrond. Q-music denk ik, met één van de hits van deze winter. Ik sta in rij nummer vijf. Als eerste. Voor mij vertelt een stoplicht dat ik moet wachten. Ondertussen is de radio overgegaan op het laatste nieuws. Iets over Europa en de bestelling van miljoenen vaccins. Het licht springt op groen. Mijn beurt.

Het klinkt als een spannend verhaal, nietwaar? Maar tegelijkertijd is het realiteit.

Ik heb me zojuist laten testen op COVID-19. Vanochtend werd ik wakker met meer gesnotter dan gisteren en ik wilde het niet langer negeren. Om 10:00 maakte ik via coronatest.nl een afspraak. Hierbij krijg je eerst een aantal vragen over je klachten, je werk en over je vervoersmogelijkheden. Vervolgens krijg je een tijdstip voorgeschoteld met de vraag of dit je uitkomt. Ik kon al om 13:00 terecht, bij de IJsselhallen hier in Zwolle. Er werd me gevraagd om identificatie mee te nemen, het bewijs van de afspraak (mail) en een mondkapje.

Via duidelijke borden werd ik zonder problemen naar de juiste plek bij de IJsselhallen gedirigeerd. Het parkeerterrein is zorgvuldig ingericht om samenklontering van mensen te voorkomen. Bij de ingang moest ik even wachten, samen met enkele andere corona-onzekeren. Waarschijnlijk had het testpersoneel net even lunchpauze gehad.

Eenmaal binnen moest ik mijn handen wassen en werd me gevraagd of ik een afspraak had. Daarna werd ik naar één van de rijen doorverwezen. Hier wachtte ik op het groene licht om het corona testhokje te mogen betreden.

De test zelf was zo voorbij. Twee vrouwen in beschermde kleding begroetten mij en ik nam plaats op een stoel in de hoek. Ze vroegen me naar mijn BSN-nummer, of ik in de zorg werk en of ik in aanraking was geweest met iemand die positief getest is op corona. Toen moest ik mijn neus snuiten en kreeg ik een lang wattenstaafje in mijn neus. Het was even vervelend, vooral omdat je je afvraagd hoe ver dat ding er in kan, maar uiteindelijk is het zo gepiept. Hup, mondkapje weer op en terug naar huis.

En nu wachten op de uitslag.

Update: twee uur na de test is mijn uitslag binnen.

coronatest-uitslag

Negatief! Ik heb geen corona. Een opluchting. Niet alleen voor mij, maar ook voor iedereen waarmee ik de afgelopen dagen contact heb gehad.

Tags