Foto´s en gedachten in Berlijn #4

Vandaag de eerste conferentiedag van WordCamp Europe!

WordCamp dag #1

Ik som simpelweg even op welke lezingen ik heb bijgewoond.

  • Jenny Beaumont – Doing it Wrong
  • Omar Reiss – The Promise of structured data and blocks
  • Juliette Reinders Folmers – For the love of code: Modernising WordPress, plugins, and themes
  • Lunch
  • Matt Mullenweg – Matt on WordPress
  • Bijeenkomst over WordCamp Nederland
  • Joe McGill – Semantic content in a block editing world

Joe McGill en Omar Reiss gingen allebei in op het belang van gestructureerde data. En beiden haalden hierbij de oprichter van het web aan: Tim Berners-Lee. Hieronder het citaat dat Omar gebruikte om te benadrukken hoe belangrijk woorden zijn en hoe belangrijk een goede structuur is zodat er betere connecties gemaakt kunnen worden.

We think of a dictionary as the repository of meaning, but it defines words only in terms of other words

In an extreme view, the world can be seen as only connections, nothing else.

Tim BErners-Lee

Gutenberg biedt met haar blokken een goede vooruitgang om data op contentniveau te kunnen structureren.

Ik heb de conferentie grotendeels doorgebracht met Ingeborg en Jan Willem, de afvaardiging van WordPress Meetup Zwolle 🙂

Avond

Ik had een overgebleven salade van de lunch meegenomen om het begin van de avond door te komen. Mijn weg terug voerde me weer naar de oever waar ik gisteren ook was neergestreken. Ik kwam onderweg een roerig skateboard-event tegen waarbij deelnemers probeerden met vette tricks het publiek te vermaken en geld te verdienen. Een geslaagde landing van een uitdaging leverde namelijk cash en gejoel op. Ik was niet de enige toerist die even bleef plakken.

Ik voelde me na de conferentie overigens enigszins leeg. Soms ben ik wat te serieus bezig met het opnemen van informatie dat ik vergeet dat spelen ook een belangrijk onderdeel van het leven is. De bovenstaande skateboarders geven het voorbeeld ^^