Dag 70: zonnen, zwemmen, Tolstoy en biblios

Net als gisteren stond vandaag in het teken van ontspannen en bewonderen.

Gisteravond heb ik gezellig met Benno een paar biertjes gedronken. De dag begon daarom iets later. Na een voedzaam havermout ontbijt ben ik met boek en zwembroek naar de zee gegaan.

De wind was frisjes, maar de zon was dusdanig sterk dat het aangenaam vertoeven was. Ik heb weer een paar zeer interessante passages uit Tolstoys boek gelezen.

“A confession” heb ik ondertussen uit, momenteel is “The Kingdom of God is within you” aan de beurt. Hij neemt je in dit boek mee met zijn zoektocht naar de kern van de leer van Jezus Christus. Het boek was voor Gandhi een grote inspiratie voor zijn geweldloze verzet.

Na van binnen en van buiten opgewarmd te zijn ben ik weer in de zee gesprongen. Het is de derde keer ondertussen, maar het blijft een geweldig gevoel geven om in het azuurblauwe water zwemmen.

Ondertussen is de avond aangebroken en schrijf ik dit verslag vanuit het Biblios Café. De eigenaresse is deze onderneming enkele jaren geleden gestart omdat ze van boeken houdt en van thee. Een inspirerende plek.