Dag 67

Ik heb mijn ouders vanochtend uitgezwaaid. Het was een mooie en geslaagde week. Het voelt bijzonder om het zo ver van huis samen doorgebracht te hebben.

Om 9:30 hebben we ons airbnb-appartement, gelegen nabij het sfeervolle Piazza Duomo, achter ons gelaten. Na onze bagage weggebracht te hebben, mijn ouders bij de huurauto en ik bij Impact Hub, hebben we onze gezamelijke tijd op Sicilië heerlijk en toepasselijk afgesloten: in de zon, op een terrasje bij de tempel van Apollo. Zij met enkele cappuchino’s en ik met thee, en een broodje met zoete ricottavulling.

Tegen 12 uur namen we afscheid. Hun vliegtuig zou pas om 17:40 opstijgen, maar eerst moet de huurauto afgeleverd worden bij Catania Airport. Vervolgens moeten ze met de bus door naar een ander vliegveld, Comiso. Hun vlucht is namelijk verplaatst vanwege de sluiting van een landingsbaan. (Ik hoor net, tijdens het schrijven van het verslag, dat ze gelukkig goed en wel zijn geland in Nederland.)

En nu is de rust wedergekeerd. Het is fijn om weer mijn eigen plan te kunnen trekken. Vanmiddag heb ik prettig gewerkt en tussendoor heb ik mijn nieuwe appartement opgezocht. Ik heb besloten nog een week in Syracuse te blijven 🙂