Dag 58

Een opsomming van dag 58 🙂

Vroeg uit de veren

Vroeg uit de veren. Ik probeer mijn ritme weer iets naar voren te halen. De afgelopen weken was het verschoven naar 1:00 in bed en 9:00 eruit, min of meer. En dan werk ik ’s avonds tot 19:00 á 20:00. Dat laatste vind ik geen probleem als ik ’s middags een paar uur vrij af neem.

De markt

Vanochtend naar de markt. Ik heb ingrediënten gekocht om de komende dagen lekker zelf mijn broodjes te maken: zongedroogde tomaten, champignons, bietola (snijbiet) en olijven. Ook heb ik verse hazelnoten gekocht. Ik begin deze steeds meer te waarderen.

De warmste dag

De warmste dag tot nu to vandaag: 22 graden! Tussen de bedrijven door heb ik de stoute badslippers en de zwembroek weer aangedaan. Ditmaal was ik beter voorbereid, zowel mentaal als qua energie. Het was heerlijk!

De avond

Om 19:00 was de werkbatterij leeg.

Eenmaal thuis ben ik tijdens het nuttigen van mijn provisorische broodje gezond en een arancino verder gaan lezen in A Confession. Hierbij word ik alle kanten op geslingerd. Soms voel ik me leeg en later weer vervuld. Ik ben nu aangekomen bij een stuk waarin hij concludeert dat rede en kennis nooit de vraag naar de betekenis van het leven kunnen beantwoorden. Want in het grote geheel is het leven niets. Maar dat beantwoordt de vraag niet. Nu gaat hij ernaar op zoek in het geloof, iets wat hij na zijn jeugd min of meer had afgedaan als irrationeel. Maar hij ziet in dat het irrationele noodzakelijk is om de belangrijkste vraag te beantwoorden. Tijdens het typen groeit mijn nieuwsgierigheid naar zijn verdere bevindingen!

Ajax

Ik probeer mijn sport-entertainment-consumptie wat te minderen, maar toen ik in een berichtje las dat Ajax met 0-2 voorstond kon ik de verleiding niet aan en heb ik de radio aangezet. Uiteindelijk winnen ze van Real Madrid, in Madrid, met 1-4, de cijfers van Johan Cruijff.

Fantastisch hoe de puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen. Ajax, vanuit een underdogpositie, maar met veel kwaliteit, ambitie en een opgeladen batterij na het vrije weekend. En Real Madrid, de torenhoge favoriet, dat juist in een dip zit door pijnlijke verliespartijen tegen Barcelona en die het moet stellen zonder haar aanvoerder (omdat hij bewust tegen een schorsing aanliep tijdens de heenwedstrijd, oef).

Het resultaat is bijzonder. Zeker als je na gaat hoe groot de kloof is geworden tussen de Europese top en de middenmoot, vanwege de geldstromen.