Dag 47

Een schilderachtig uitzicht, oorlogsschepen in de haven en de Siciliaanse keuken.

Een schilderij

Het uitzicht vanochtend leek regelrecht uit een schilderij te komen. Door de wollige lucht en de stralende zon loopt de zee ongemerkt over in de lucht. Ik noem het: de fluwelen ontmoeting.

Je zou er meerdere ontmoetingen in kunnen herkennen. Welke zie jij?

De fluwelen ontmoeting

Oorlogsschepen in de grote haven

In de Grote Haven wordt de aandacht getrokken door twee reusachtige, moderne oorlogsschepen. Het doet me denken aan de verhalen over de onstuimige geschiedenis van Syracuse. Meer dan eens lag de haven vol met triremen en quinqueremen, militaire roeischepen uit de Klassiek oudheid.

Een reis door de Siciliaanse keuken

Ik probeer elke week in ieder geval eenmaal bij Zenzero langs te gaan. Dat is goed voor mijn maag en voor mijn hart. Vanavond werd me de artisjok aangeraden.

Ik ken de artisjok wel, maar tegelijkertijd ben ik er niet echt bekend mee. De artisjok werd bereid met broodkruimels, kaas, peterselie en knoflook, vergelijkbaar met dit recept. Hoe het te nuttigen was even puzzelen, want de buitenste blaadjes bleken taai. Gelukkig werd dit richting het hart beter. Naderhand las ik een artikel over hoe je een artisjok eet. Hierbij werd aangegeven dat je moet uitkijken voor scherpe blaadjes en de draadjes bij het hart. Een mooie uitdaging voor mijn spijsvertering 🙂

Daarnaast beviel me het simpele, maar verfrissende drankje voor bij het eten. Men neme een kan met water, enkele partjes citroen en gember… et voilà: een gezonde en smakelijke dorstlesser. Zie op deze website een toelichting plus vergelijkbare drankjes (komkommer met munt?!).