Dag 46

Op weg naar het werk ben ik eerst langs de markt gegaan. Hier heb ik mijn fruit-, noten- en zongedroogde tomatenvoorraad weer aangevuld. En ik heb me ook verwend met een blokje Siciliaanse kaas.

De ochtend bij Impact Hub begon rustig; alleen Clémence was er. Later kwamen er meer mensen bij, waaronder een nieuw gezicht. Salvo, zo heet hij, vroeg me waar ik vandaan kwam. Toen ik Paesi Bassi (Nederland) zei begon hij Nederlands tegen me te praten. Hoewel, meer Vlaams. Hij bleek vier jaar in België te hebben gewoond. Het blijft leuk om in de verste uithoek van Italië op deze manier verrast te worden.

Alex Mills

Wat me vandaag het meest raakte was het voortijdige overlijdensbericht van Alex Mills. Alex is een toegewijd WordPress ontwikkelaar uit Amerika en hij deelde deze week mee dat hij de strijd met leukemie na ruim twee jaar opgeeft.

Ik ken Alex niet persoonlijk, maar ik maak al jaren dankbaar gebruik van één van zijn WordPress plugins die hij kosteloos beschikbaar stelt en onderhoudt. Het is een mooi voorbeeld van hoe verbonden we zijn met elkaar. Ik wens hem kracht en vrede toe.

Mijn wereld vergroten

Ik had me vandaag voorgenomen om buiten de deur te gaan eten. Maar toen ik om half 8 thuis kwam van mijn werk plofte ik neer op de bank en deze begon steeds prettiger te zitten. Ik was wat vermoeid en de gedachte om in huis wat eten op te warmen won snel terrein. Waarom zou ik buiten de deur gaan eten als ik dat hier ook knus thuis kan doen?

Daar weet ik zelf maar al te goed het antwoord op: mijn wereld wordt er klein van. En dus bekrompen en voorspelbaar. Natuurlijk, ik zou een interessante film aan kunnen slingeren. Dat vergroot op een bepaalde manier mijn wereld, maar het slingert me ook naar een andere realiteit. En ik leef al zo veel in een andere realiteit omdat ik als website ontwikkelaar veel achter mijn computer zit.

Dus ben ik naar Just Veggie gegaan waar ik een heerlijke minestrone soep heb gehad gevolgd door een pasta Trapanese. Dit is pasta uit Trapani met tomaat en amandelstukjes. Dat is eens wat anders dan de welbekende Bolognese. Verrassend lekker.