Dag 39

Wederom een fijne werkdag. De zon scheen volop en de wind stuwde de zee nogmaals tot spectaculaire golven. Verder werd mijn huisje schoongemaakt.

Het huisje van Ely

Zoals eerder benoemd verblijf ik vier weken in het zogenoemde huisje van Ely. Ik zit er nu bijna een week en het bevalt uitstekend. Vanochtend kwamen Dario en zijn vrouw Claudia langs voor een schoonmaakronde. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dat bij andere airbnb-woningen gaat als je er langer verblijft, maar de service van Dario is fantastisch.

Nederlands

Ik heb vandaag tot drie maal toe mijn Nederlands afgestoft. Allereerst een goed skype-gesprek over projectontwikkelingen met Wouter. Later op de dag telefonisch bijgebabbeld met Harm (hallo daar!). Tot slot kwam ik zowaar een Nederlands echtpaar tegen. Ze waren net vijf minuten aangekomen in Ortigia.. Dat is best knullig: dan loop je net door de smalle straatjes, spreek je je bewondering uit over de sfeer en dan is de eerste persoon die je tegenkomt een Nederlander! Zij waren overigens ook mijn eerste Nederlanders in Syracuse.