Dag 30

Het is al laat. En heb niet meer de scherpte om een lang verhaal uit een te zetten. Dus ik houd het kort.

Oh, en ik heb net een nieuw verblijf geboekt in Syracuse… tot 8 maart!

Siciliaanse traktaties op het werk

Toto, de boss/coördinator van Impact Hub Siracusa en tevens erg aardige man, trakteerde vanmiddag op Siciliaanse delicatessen: Canolli en Buccellato. Zaligmakend!

Stormachtig

Regen, wind en een wilde zee. Heerlijk om uit te waaien. Het voelde als een Nederlandse herfststorm.

Een maand erbij in Syracuse!

Ik heb de afgelopen dagen nagedacht over de doelen van mijn reis. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik hier goed zit, in Ortigia/Syracuse. Er zijn nog veel dingen in de stad en omgeving die ik wil zien. Daar kom ik wel achter nu ik een goed boek over Syracuse bij de hand heb. Daarnaast is het weer geweldig (ja, inclusief de storm), het eten heerlijk en mijn werkplek prettig. En ik kan het goed vinden met mijn leuke werkvrienden.

Toen ik vanavond een leuk, betaalbaar en hooggewaardeerd airbnb-appartement zag besloot ik mijn slag te slaan. Bij het boeken van een maand komt er ook nog eens mooie korting overheen. Ik betaal evenveel voor vier weken als voor drie weken. Het is wel een risico natuurlijk, maar ik voel er weinig voor om elke week weer op zoek te moeten naar een nieuwe accommodatie.

Dus yes! Het ziet er naar uit dat ik niet veel meer van de Nederlandse winter ga meemaken 😛