Dag 29

Het was grauw en regenachtig vandaag in Syracuse. Dat mag wel een keertje voor de verandering. Het zorgt ervoor dat ik niet te verwend raak. Bovendien is de timing gelukkig, want het is maandag en er staat werk op het programma.

Mijn werkdag

Ik heb aangenaam gewerkt. En hierbij ook weer contact gehad met Nederland over een paar projecten. Ik denk dat dit me beter afgaat dan twee jaar geleden in Spanje. Werken op afstand is niet ideaal, maar het kan wel.

Ook heb ik interessante gesprekken gevoerd met Clémence en Vanessa. Ik wilde dit meenemen in mijn verslag, maar ik zie in dat dit privé is en niet thuishoort op een publieke blog. Het waren geen duistere geheimen ofzoiets, maar als mensen met mij praten wil ik niet dat ze de inhoud van het gesprek later terugvinden op het internet. Dat voelt als een schending van vertrouwen. En nu weet ik ook weer waar ik een dagboek voor heb 🙂

City of Legends

Na nu een week aangenaam te hebben rondgedoold in Syracuse voel ik de behoefte om meer over de stad te weten te komen. Helaas zijn er in de winter geen Free Walking Tours en ik heb er niet het geld voor over om een privé-gids in te huren. Het boekje dat ik onlangs heb aangeschaft is meer een veredelde brochure. Prima voor een dagje, maar niet meer dan dan. Gelukkig vond ik vanmiddag in een lokale boekhandel een betere oplossing: Syracuse, City of Legends. Een boek compleet gewijd aan de stad en haar rijke geschiedenis. De eerste bladzijdes zijn veelbelovend!

Appartement

Ik was jullie nog de foto’s schuldig van mijn appartement. Bij deze 🙂