2 reacties

 1. Dirry
  · Beantwoorden

  Die foto’s van eten zijn jaloersmakend. Vooral omdat we nu in het seizoen zitten van zuurkool en spruitjes: ook lekker maar een heel andere geur. Dat zegt vast ook iets over de volksaard van de Italiaan en de Hollander. Zoals
  ‘Dolce far niente’ tegenover ‘Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’. Geniet van je verdere reis en leef als een Italiaan….

  • Erik
   · Beantwoorden

   Ik dacht er gisteren nog aan. Hoe kan ik in Nederland genieten van het eten zoals in Italië. Ik wil graag met de seizoenen mee eten en dan kom je uit op de typische Nederlandse wintergroenten. Daar zijn best lekkere gerechten mee te maken, maar het gaat ook vervelen op den duur… In de tussentijd probeer ik de Siciliaanse cuisine extra te koesteren, haha!

   Dolce far niente:
   Sweet idleness; pleasing inactivity.

   Mooie uitspraak! Dit onderschatten en vergeten we in het koude noorden te vaak denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *