2 reacties

 1. Frank
  · Beantwoorden

  Afvalscheiding, mooi onderwerp 😉

  Zwolle loopt daarop volgensmij qua scheiding bepaald niet voorop in Nederland. Echter zijn ze wel erg actief aan het verbeteren samen met de Zwollenaar. Ben je daar als eens wezen meepraten? 😉

  Italie doet overigens nog aanzienlijk veel aan afval storten, wat weer een geheel eigen probleem is wat we in NL inmiddels niet echt meer hebben.

  Overigens zie je in NL momenteel dat er vooral ook gekeken wordt naar het verminderen van afval per persoon. Er zijn namelijk al meerdere gemeentes die het afvalscheiding goed onder de knie hebben (Hattem is een mooi voorbeeld), dit is simpelweg een uitrol-activiteit over andere gemeentes.

  We hebben inmiddels een staatssecretaris die voorheen 3x is uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar. Alle vertrouwen!

  Tof om je verhaal te lezen trouwens

  • Erik
   · Beantwoorden

   Ik probeer niet zozeer Italië met Nederland te vergelijken. Qua georganiseerdheid is dat simpelweg ook geen eerlijke strijd. Wat me opviel is deze doeltreffende methode ten opzichte van hoe ik het in mijn appartement in Zwolle moet doen. Daar moet ik zelf recyclebakken aanschaffen en ik kan organisch afval nergens kwijt. Bovendien moet ik moeite doen om mijn plastic en glas te deponeren. Ik doe dat met alle liefde zoals je weet, maar dat geldt niet voor iedereen.

   Een goede ontwikkeling wat betreft het reduceren van het afval per persoon. Als er aan de voorkant minder in komt hoeft er aan de achterkant minder verwerkt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *