Dag 26

Vandaag een lokale wisseling van verblijf. En werken. En ontzettend heerlijk weer! En uit eten geweest.

Vanochtend heb ik eerst mijn was opgeruimd, ontbeten en vervolgens uitgecheckt bij Angela. Ik heb een klein presentje voor haar achtergelaten voor haar hulp en advies. Het was soms lastig communiceren, maar ik voelde me welkom.

Om 18:00 was het incheckmoment voor mijn nieuwe woning. In de tussentijd kon ik mooi mijn backpack grande kwijt bij Impact Hub.

Tijdens het eerste bedrijf raakte ik aan de praat met Vanessa. Zij kan uitstekend Engels en het is daarom prettig met haar praten. Ze runt haar eigen vertaalbedrijfje, maar heeft een droom en een plan om via Instagram een bestaan op te bouwen.

Heerlijk vertoeven

Na een paar uur werk was het tijd voor een Italiaans lange lunchpauze. Eerst even met de fiets naar de Lidl voor lunch, ontbijt (havermelk, muesli + appel) en andersoortig proviand. En daarna naar de kust aan de rand van Syracuse. Bij het 6km lange fietspad, waar vroeger het spoor lag.

Hoewel het hard waait is het vandaag de mooiste dag tot nu toe. De zon schijnt volop en de wind brengt warme lucht mee. Volgens het weerbericht is vandaag de 20 gradengrens geslecht en dat verbaast me niks: het was bijzonder aangenaam vertoeven aan zee.

Om 18:00 zat de werkdag erop en was het tijd om mijn eigen woning voor de komende 7 dagen in te trekken. Ik zal er de komende dag meer over schrijven, maar ik kan alvast zeggen dat het goed bevalt!

Zenzero

Voor het avondeten ben ik naar Zenzero gegaan. Ik had dit restaurantje al een poosje op mijn lijstje, maar hij is alleen donderdag, vrijdag en in het weekend geopend. Zenzero is een aandoenlijk restaurant gerund door een echtpaar op leeftijd. Ethische waarden staan voorop. Dat betekent verse ingrediënten uit de buurt en vegetarisch. Een plek naar mijn hart.

Verzadigd en ingedachten loop ik terug naar mijn appartementje. Plots schrik ik op: “ciao, Erik!”. Ik kijk om me heen en zie Angela zwaaiend aan de andere kant van de straat te lopen met een vriendin. Ik voel me al bijna een local, haha.