Dag 25

Ik probeer het kort te houden vandaag, want ik wil nog wat werk doen vanavond. Ik liep vanmiddag tegen een onbenullige fout aan en dat kostte me frustrerend veel tijd. Los daarvan was het een prima dagje.

Wasbeurtje

Mijn stapel wasgoed was weer gegroeit tot een wasklare bult. Ik mocht gebruik maken van de wasmachine van Angela en op het moment van schrijven hangen de kleren nog te drogen op het dakterras.

Werk en toerist

Misschien vraag je je af, hoe doet hij dat: werken en de toerist uithangen? Het antwoord is niet zo moeilijk. Op de doordeweekse dagen pak ik mijn werkuren en probeer ik vooral tussen de bedrijven door te genieten van de omgeving. ‘s Avonds bezoek ik zo nu en dan een restaurant, maar probeer ik vooral mijn rust te pakken. En tijdens de weekenden heb ik de handen vrij om ongegeneerd bezienswaardigheden te bezoeken. Dit ritme is goed vol te houden als ik niet te vaak verder reis. Ik denk dat twee weken op dezelfde locatie nodig is voor mij om in balans te blijven.

Rutger Bregman op het World Economic Forum

Momenteel gaat er een filmpje in de rondte over Rutger Bregman op het World Economic Forum (een conferentie voor de elite?) in Davos. Hij houdt een gepassioneerd betoog over de blinde vlek van de rijke filantropen op deze aardbol. Kortweg: filantropie is leuk en aardig, maar het leidt af van wat echt zoden aan de dijk zet, namelijk belasting (taxes, taxes, taxes!). De rijksten hebben hun welvarendheid vergaard door veel geld uit de maatschappij te trekken. En dus is het eerlijk zijn als de maatschappij hier meer van zou terug zien middels hogere (lees: eerlijkere) belastingen.

Het getuigt van lef om dit te durven uiten op een dergelijke conferentie. Ik was al fan van Rutger (als lid van De Correspondent), maar dit wekt diep ontzag op. Ook de bijdrage van Winnie Byanyima (Oxfam) was ijzersterk!