Vandaag was de eerste dag in Syracuse die vrijwel vanzelf ging. Ik zit goed op mijn plek bij Angela en bij Impact Hub, de stad voelt vertrouwd en ik ben helemaal bij met mijn dagverslagen 🙂

Verlengt in Syracuse

Ik heb besloten langer in Syracuse te blijven. Het bevalt me goed hier en het is de enige plek in Italië met zon als ik de weerkaartjes mag geloven. En ik wil de tijd nemen om ook beter mijn werkuren te kunnen pakken.

Vrijdag moet ik uitchecken bij Angela. Ze krijgt een Duitse gast voor een maand. Tijd om een nieuw verblijf te vinden. Ik ben uitgekomen bij zowaar een appartementje voor me zelf. Daar kijk ik wel naar uit. Angela is een aardige, behulpzame vrouw en de woning is mooi, maar mijn slaapkamer is koud. Hierdoor kan ik me niet goed terugtrekken op mijn kamer en dat is soms wel even fijn.

Sea Watch

Ik hoor net van Angela dat er een oplossing gevonden lijkt te zijn wat betreft de vluchtelingen op de Sea Watch: ze mogen in Catania aan wal en worden verdeeld over een aantal Europese landen. Ik geloof dat Nederland hier niet tussen zit overigens…

De rest

Ik heb vandaag lekker gewerkt en tussendoor een heerlijk, vers belegde sandwich gehad als lunch. Voor het avondeten heb ik me weer verwend met twee arancini, ditmaal bij een plek die me werd aangeraden door Angela.

Reacties

 • Lida

  Speciale stad met die kleine straatjes. Goed dat je het naar je zin hebt.

  • Erik

   Die smalle straatjes geven het een bijzondere sfeer inderdaad. Het doet me een beetje denken aan Jeruzalem. Beide steden zijn bovendien veroverd geweest door diverse machten. En beide hebben een Joodse buurt, in Ortigia is die Giudecca genaamd.

 • Maurice

  Ziet er allemaal mooi uit Erik.
  Eten daar lijkt me ook nice!

  Nederland neemt inderdaad niemand op vanuit de Sea Watch (misschien interessant om te weten is het feit dat het schip onder Nederlandse vlag vaart).
  Ondertussen heeft Nederland besloten als gevolg van de onderhandelingen over het kinderpardon nog maar 500 door de VN aangemerkte vluchtelingen op te nemen per jaar i.p.v. 750.

  Veel plezier nog gewenst 🙂

  • Erik

   Ja, dat het schip onder de Nederlands vlag vaart werd me bij Impact Hub al ingewreven 😉

   En oef… dat is schrijnend wat betreft het kinderpardon en de inwisseling van opname van VN vluchtelingen. Het doet me erg bureaucratisch aan. Zo van: “dan halen we hier wat vanaf, en hier ook nog wat. En dan is iedereen tevreden” …

   Ik vind het wel passen bij het betoog van Rutger Bregman en Winnie Byanyima over de belastingontwijking van de rijksten. Zie mijn verslag van vandaag: https://erik.joling.me/blog/reizen/dag-25/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *