Dag 24

Vandaag was de eerste dag in Syracuse die vrijwel vanzelf ging. Ik zit goed op mijn plek bij Angela en bij Impact Hub, de stad voelt vertrouwd en ik ben helemaal bij met mijn dagverslagen 🙂

Verlengt in Syracuse

Ik heb besloten langer in Syracuse te blijven. Het bevalt me goed hier en het is de enige plek in Italië met zon als ik de weerkaartjes mag geloven. En ik wil de tijd nemen om ook beter mijn werkuren te kunnen pakken.

Vrijdag moet ik uitchecken bij Angela. Ze krijgt een Duitse gast voor een maand. Tijd om een nieuw verblijf te vinden. Ik ben uitgekomen bij zowaar een appartementje voor me zelf. Daar kijk ik wel naar uit. Angela is een aardige, behulpzame vrouw en de woning is mooi, maar mijn slaapkamer is koud. Hierdoor kan ik me niet goed terugtrekken op mijn kamer en dat is soms wel even fijn.

Sea Watch

Ik hoor net van Angela dat er een oplossing gevonden lijkt te zijn wat betreft de vluchtelingen op de Sea Watch: ze mogen in Catania aan wal en worden verdeeld over een aantal Europese landen. Ik geloof dat Nederland hier niet tussen zit overigens…

De rest

Ik heb vandaag lekker gewerkt en tussendoor een heerlijk, vers belegde sandwich gehad als lunch. Voor het avondeten heb ik me weer verwend met twee arancini, ditmaal bij een plek die me werd aangeraden door Angela.