Dag 20

De biezen pakken en nog eenmaal goed Rome bezichtigen. Dat was het devies voor vandaag. En ik trof het, want het was stralend weer. Hierbij doe ik graag uit de doeken dat ik er enigszins op had geanticipeerd toen ik donderdag mijn reis plande, maar met het weer weet je het nooit. Morgen voorspellen ze regen in Rome.. in Syracusa 15 graden en volop zon. 😀

Camminare a Roma

Even mijn Italiaans oefenen. Wandelen in Rome betekent het.

Wat betreft het Italiaans heb ik de hoop opgegeven. Het staat niet hoog genoeg op mijn prioriteitenlijst om genoeg aandacht te krijgen. Reizen, werken, bezichtigen, bloggen en rusten winnen de prioriteitenstrijd.

Maar wandelen gaat me wel goed af. Ik denk dat ik vandaag zeker wel 10 kilometer heb afgelegd. Met soms een klein drafje tussendoor, want van het geslenter worden mijn benen stijf.

Mijn wandeltocht in het kort: het oude centrum, de tiber, piazza del popolo, park Borghese en Coppede.

De wandeltocht in diverse foto’s

Skeeleraars in park Borghese

Het Coppede buurtje

Dit buurtje is op een bijzondere manier ontworpen door Coppede.

Wachten op de reis

In de avond heb ik gesleuteld aan mijn blog in het hostel en lekker gegeten bij bistrot Veg & Veg. Met een volle maag en bepakt plus bezakt is het nu tijd om de trein naar Sicilië te pakken!