Dag 14

Yes, mijn eerste was gedraait. En dat was nodig ook, want de bodem van mijn kledingtassen raakte in zicht.

Bin

Ik heb gisteravond opgetrokken met Bin, een beer van een kerel uit China, studerend in München. Zijn kolossale voorkomen valt op. Hij vertelde dat Chinezen uit het noorden, vlakbij Mongolië en Rusland, over het algemeen groter van postuur zijn.

Bin is een kleurrijk persoon, maar hij is niet extravert. Hij is naar Rome gekomen om een balletvoorstelling bij te wonen van een beroemde Duitse ballerina. Daarnaast is hij een fervent fietser. Zo is hij twee jaar geleden van Milaan naar Sicilië gefietst. Ook bezoekt hij graag de universiteit als hij in een grote stad is. Dan woont hij een college bij te wonen door gewoon achter in de zaal te gaan zitten. Op die manier heeft hij zijn ex-vriendin uit Rome leren kennen.

Hoewel hij een behoorlijke vleeseter zijn we bij Ops gaan eten, het vegetarische restaurant waar ik ondertussen al vier keer gegeten heb. Naderhand hadden we interessante discussies over vegetarisch eten, het klimaat en verschil tussen de Chineze en West-Europese cultuur.

Wasje

Vanochtend alle donkere was bij elkaar gezocht. Bij de receptie van het hostel werd ik doorverwezen naar een wasserette twee straten verder. Het was een klein pand met een stuk of vier wasmachines en drogers. De jongeman vertelde me dat ik de was er achter kon laten en vanmiddag om 5 uur kon ophalen. Wassen en drogen kostte €7 samen voor een kleine was.

Zojuist heb ik de was weer opgehaald en terug in mijn packing-cubes gedaan. Alles ziet er goed uit en ruikt fris. Ik ben benieuwd hoe mijn truien er aan toe zijn, want die zouden kunnen krimpen als ze te warm gewassen zijn. Hoe dan ook, morgen is de lichte was aan de beurt en dan kan ik gelukkig weer even vooruit.

De gevel van dit gebouw draait met de rotonde mee

Bezichtigingen

Qua bezichtingen was ik een beetje doelloos vandaag. Het weer was regenachtig, maar ik had geen zin in een museum. Gisteren heb ik al genoeg artistieke indrukken opgedaan. Ik besloot richting het Sant’Angelo kasteel te gaan. Uiteindelijk ben ik er niet naar binnen te gaan vanwege voorgaande reden. Misschien een andere keer.

Op de terugweg naar het hostel kwam ik nog een ander gigantisch gebouw tegen. Zie de foto’s. Dit is het Palazzo di Giustizia (paleis van gerechtigheid) waar het hooggerechtshof van Italië in huist.