Wolkenstudies (cloud study) by Joseph August Knip

Dag 13

Vandaag eindelijk weer de tijd genomen voor een goede bezichtiging. Ik had het Vaticaanse museum op de planning, maar omdat het hier druk was en ik geen kaartje had werd het de Sint-Pietersbasiliek.

Sint-Pietersbasiliek

Een paar feitjes: Deze kathedraal is de grootste Christelijke kerk. Groter dan de Notredame. De koepel is ontworpen door Michelangelo. Het plein door Bernini. Het plein symboliseert een welkom met open armen.

Ik heb drie uur in en om de Sint-Pieters rondgelopen, met een audiogids op zak. Het heeft veel indruk op me gemaakt; zowel qua pracht als qua geschiedenis als qua kracht. Het was absoluut de moeite waard hier de tijd voor te nemen.

Exterieur

Interieur

Overig


3 reacties op “Dag 13”

  1. wat een mooie kerk en foto’s Erik
    Jammer dat we de kerk op onze vakantie toen niet gezien hebben.
    Volgende keer dan maar!!!

    • Ja, dat zou ik wel doen. Ik vond het bijzonder indrukwekkend. Ik kan dan wel gidsen haha