Dag 12

Vandaag voelde ik me wat onbestemd. Ik schrijf het toe aan het verschil tussen verwachtingen en realiteit. Soms verlies ik me in het te veel doen van te weinig. En dan zit je in Rome, en dat verandert er niets aan. Vroeger kon ik daar lang last van hebben, maar nu zet ik het gelukkig makkelijker van me af.

Rennen of wandelen

Vanochtend kwam bij mij de gedachte op dat ik graag vaker wil rennen in het leven, in plaats van het aanhouden van een constant wandeltempo. Tijdens het wandelen heb je de tijd om overal over na te denken, maar dat werkt vaak verlammend bij mij. Als ik ren wordt ik gedwongen keuzes te maken. En het werkt ook bevrijdend.

Aan de andere kant weet ik ook dat rennen zonder richting geen zin heeft. Vandaar dat rustmomenten nodig zijn, waarbij je stil staat bij de gelopen en de te lopen koers. Het heeft wel wat weg van sprints uit project management bedenk ik me nu haha.

De dag

Vanochtend uitgecheckt bij het Scout Center hostel. Het heeft me goed bedient, maar het is tijd voor wat anders.

Ali

Gisteravond had ik overigens weer een nieuwe kamergenoot: Ali. Oorspronkelijk uit Pakistan, maar woonachtig in Engeland. Hij heeft een interessante baan, namelijk particulier courier. Hij staat ingeschreven op een website, ik geloof dat het Courier Express heet, en hierop bied hij aan om voor mensen pakketten te bezorgen door heel Europa. Bijvoorbeeld kunst, maar dat kan van alles zijn. Met zijn bestelbusje reist hij het hele jaar door Europa heen. Gisteren kwam hij aan in Rome en vandaag reist hij door naar Napels. Ondertussen pikt hij ook nog een zakcentje mee door zich op BlaBlaCar als chauffeur te verhuren. Bijzondere baan en een aardige man.

Op het werk

Ik heb onderweg naar mijn werk even een foto gemaakt van de omgeving. Gewoon om onwetende lezers uit de waan te halen dat Rome alleen maar uit inspirerende, historische Romeinse bouwwerken bestaat.

Qua productiviteit voelde vandaag niet zo voldoenend. Ik heb het eerste gedeelte veel kleine taakjes afgerond en daarna ben ik te veel zonder plan bezig gegaan met het verbeteren van mijn website. Ik heb vooruitgang geboekt, maar ook veel tijd enigszins verkwanseld. Het goede nieuws is dat ik mijn omzetbelasting heb betaald en dat je op deze website nu ook op de afbeeldingen kunt drukken om ze te vergroten.

Op de werkplek wordt ik door mijn Italiaanse collega’s af en toe onder druk gezet om mijn Italiaans te oefenen. Weekend, finalmente! Ci vediamo lunedi.

Het Freedom Travelers Hostel

Na het werk heb ik me ingecheckt bij het weekendhostel. De atmosfeer is veel meer toegespitst op backpackers, veel meer laidback, en dat bevalt me wel. Ook hebben ze een keuken waar ik direct even gebruik van heb gemaakt.

Ik heb mijn drie kamergenoten al even ontmoet, Kim Young Min uit Zuid-Korea, Bin uit China en Leonardo uit Brazilïe. Verschillende types, maar aardige gasten.

Morgenochtend wil ik het Vaticaanse Museum met het Sixtijnse kapel gaan bezoeken!

Buona notte!