Dag 10: Een lange dag op kantoor

Nu ik dit zo schrijf, rond half 10 ‘s avonds, moet ik goed mijn best doen de noemenswaardigheden van vandaag voor de geest te halen. Het was gewoon niet zo’n spectaculaire dag. Niet voor de nieuwsgierige lezer en niet voor mezelf. En dat is OK vind ik.

Laat ik dan beginnen met gisteravond. Ik heb twee nieuwe kamergenoten. Een jongen uit Argentinië en een meid uit Israël. “Jongen” en “meid”, op de één of andere manier klinkt dat vreemd. Hoe noem je een man of een vrouw van mijn leeftijd? Man, kerel, gozer? Vrouw, dame? Hoe dan ook, ze zijn opgewekt en spontaan. Prima kamergenoten.

Vanochtend heb ik mijn andere kamergenoot uitgezwaaid. Hij gaat terug naar Duitsland en daarna door naar zijn vaderland China.

De vraagstukken voor vandaag

Ik moest vandaag enkele vraagstukken oplossen. Allereerst hoe ik mijn kleding ga wassen, want de vuile was begint zicht op te stapelen. En ten tweede bepalen wat mijn reisplannen zijn voor komende week.

Wassen

Het Scout hostel heeft geen wasmachine, dus dat valt af. Sommige reizigers wassen hun kleding in de wasbak, maar daar zie ik dan weer vanaf. Dat zouden ze hier ook niet zo waarderen geloof ik. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van wasserettes. Hierbij heb je zelf-service, maar bij sommige kun je ook je kleding ‘s ochtends achterlaten waarna je ze schoon en wel weer op kunt halen later op de dag. Dat laatste heeft mijn voorkeur.

Ik heb zojuist mijn vuile was gesorteerd en mijn schone was geïnspecteerd en de noodzaak is nog niet zo hoog bij nader inzien. Dus ik wacht nog even tot ik in één keer een goede was kan draaien. Misschien dat ik wel een accommodatie uitzoek met de beschikking over een wasmachine.

Vervolgreis

Vrijdagochtend moet ik uitchecken uit het hostel. Tijd dus om een planning voor het weekend het komende week te gaan maken. Is het tijd om verder te reizen?

Nee, ik heb besloten nog een week in Rome te blijven. Allereerst omdat de weersvoorspellingen belabberd zijn, voor al mijn potentiële bestemmingen . Veel regen. Ook in Rome gaat het regenen, maar daarbij kom ik bij mijn volgende punt.

Mijn werkplek, Cowo360, bevalt me prima en ik kan een mooie deal maken door een 10 dagenkaart te nemen. Deze gaat dan afgelopen maandag in en eindigt volgende week vrijdag. Precies tien werkdagen. En als het toch gaat regenen draai ik liever een paar goede werkdagen.

De werkdag

Vandaag was het de 5e werkdag in Rome. Ik leer ondertussen de mensen op de werkplek steeds beter kennen. Zo heb je Giovanni, Ariana en Massimiliano. Deze laatste is de eigenaar van het kantoor. Een aardige gozer. En hij heeft altijd zijn kantoorhond mee, een bulldog genaamd Margot. Hoewel er mooiere rassen zijn kun je bij mij weinig fout doen met een hond. We raakten even over het beestje aan de praat. En ik liet hem ook een paar foto’s van Mira zien natuurlijk!

Margot heeft net als elke andere bulldogs een platte neus. Honden voeren hun warmte af via de neus, maar dat gaat bij dit ras een stuk moeizamer. Margot heeft bovendien een verkleinde neusholte, waardoor de zomers in Rome absoluut geen pretje voor haar zijn. De pechvogel. Daarom overweegt Massimiliano haar binnenkort te laten opereren.

Qua werk … nee, daar zal ik je nu niet mee lastig vallen. Ik ben moe en de dag zit er op 🙂

Buona notte!