Dag 7: Free Walking tour en de Spaanse trappen

Ook vandaag weer een dag in het teken van Rome verkennen. Op het programma staan de ochtendwandeling van de Free Walking Tour en tot rust komen in de zon.

Walking Tour

Free Walking Tours zijn een goede en toegankelijke manier om meer over een stad te weten te komen. In Sevilla en Florence heb ik er ook gebruik van gemaakt. De stadswandelingen zijn gratis, maar ook weer niet. Als het is bevallen wordt er van de deelnemers verwacht een fooi te geven, van enkele euro’s tot een tientje bijvoorbeeld.

Ik kwam een kleine 10 minuten te laat aan bij de verzamelplek voor de free walking tour van Rome. Maar gelukkig waren ze nog niet weg. De oorspronkelijk gids was ziek en de vervanger moest uit bed gebeld worden. Een half uur later dan gepland gingen we van start met Sara. Zij sprak goed Engels en wist geanimeerd over de monumenten te vertellen. Van het overwinningsmonument van Marcus Aurelius tot de Piazza Navona.

Genieten van de zon op de Spaanse Trappen

Na de stadswandeling en de lunch besloot ik weer met mijn gedachtenboekje een plekje in de zon op te zoeken. De Piazza del Popolo was te ver lopen. Na een paar omzwervingen vond ik mijn plekje op de Spaanse Trappen.

De rest van de dag

Een hangdrum én didgeridoo! Hoe hip wil je het hebben. Het klonk adembenemend goed!