Dag 6: Tot rust in Rome

Vandaag geen moeten op de agenda.

Ik heb mijn verblijf in het hostel verlengt tot maandag. En ik heb een aangename nacht gehad. Na een ontspannen begin van de dag ben ik de frisse, maar volop zonnige buitenlucht ingelopen.

Metrokunst

Park van Villa Borghese

Uitzicht over Rome

Het uitzicht brengt mij terug naar Jeruzalem, Florence en Barcelona. Ik hou van stadsuitzichten. Ze vertellen zo veel, maar verhullen nog veel meer.

Piazza Del Popolo

Mijn favoriete stekje. Er zit leven, bruisende energie in deze plek. Het is heerlijk om in het zonnetje, uit de wind, te genieten van de atmosfeer. De straatartiesten voegen wat toe in plaats van dat ze afbreuk doen aan het geheel.

Dat geeft me inspiratie om mijn gedachten op papier te zetten.

Ik ben zo druk met te worden
dat ik vergeet om te zijn

Stadswandeling

Om 16:00 wilde ik deelnemen aan de stadswandeling, een goede manier om meer achtergrondinfo over Rome te krijgen. Helaas bleek de groep te groot en het stembereik van de gids te klein. Na enkele minuten had ik genoeg gezien. Morgenochtend een nieuwe kans.