Dag 5: Picowo, Keats en Ops

Het was koud vannacht! En dat was niet goed voor mijn nachtrust. Toen ik om 6 uur ’s ochtends rillend wakker werd heb ik de thermostaat een goede draai (om de oren) gegeven.

Vandaag heb ik gewerkt bij Picowo, de andere vestiging van Cowo360, meer in het centrum van Rome. Dat leek me voor de lunchwandeling wat interessanter. En dat bleek ook zo te zijn. De coworkingplek zelf viel me wat tegen.

Onderweg naar kantoor

Cimitero Acattolico per gli Stranieri

Het niet-katholiek kerkhof voor buitenlanders. Hier ligt onder andere John Keats begraven (zonder naam), een beroemd Engels dichter, overleden op zijn 25e. Ik heb een gedicht van hem op mijn e-reader staan, maar ik moet bekennen dat ik hier nog niet ver in ben gekomen. De ontmoeting met de begraafplaats, waar ook Percy Bysshe Shelley ligt (zonder hart), onderstreept mijn voornemen om dieper in de poëzie te duiken. Overigens is het kerkhof ook zonder de beroemde graven indrukwekkend te noemen.

Lunch

Voor mijn lunch heb ik een beroep gedaan op happycow.net, een website met geschikte eetplekken voor vegetariërs en veganisten. Hierbij kwam ik uit op een winkeltje in een markthal. Helaas serveerden ze geen lunchbroodjes meer. Maar ze wezen me door naar een goede pizzaria. De manier waarop ze hier ambachtelijk de pizza’s bakten, belegden en sneden kon me wel bekoren! Helaas betekende dit wel wederom pizza… terwijl ik juist behoefte heb aan salade-vitamientjes!

Werk

Werk, werk, werk. Tot half 7 ’s avonds.

Ops Cucina

Voor het avondeten heb ik weer een beroep gedaan op Happy Cow. Deze keer viel mijn oog op Ops Cucina, hoog aangeschreven en mooi op de route naar het hostel.

Na de lange dag en een wandeling waarbij de kou weer in mijn botten kroop kwam ik behoorlijk uitgeput aan bij het restaurant. Maar toen ik na een goed uur weer wegging was ik helemaal ontdooit! Het restaurant is sfeervol, betaalbaar en ze serveren heerlijk eten. Hierbij is serveren niet de goede term, want ze maken gebruik van een buffet concept, waarbij je tientallen verschillende recepten mag opscheppen, allemaal veganistisch. Je betaalt voor het gewicht; 1 kilo is €24. Ik betaalde €17 voor twee opscheprondes en een drankje. Van zulke goed uitgewerkte concepten kan ik enthousiast worden! En dat voor zo’n prijs :O

De hoogtepunten van vandaag doen de ongemakkelijkheden van een reis als deze in de schaduw zetten. Hier zit een voldaan, geïnspireerd mens.