Dag 3: Vaticaan en Coworking

Gisteren broeide bij mij de gedachte om Rome snel achter me te laten. Het was koud en de stad wist me niet direct te vangen zoals Barcelona en Sevilla dat deden. Vandaag verbeterde, overeenstemmig met het weer, mijn gevoel over Rome en heb ik besloten langer te blijven.

Ik had nog geen concrete plannen voor vandaag, wel doelen: Rome verder ontdekken, besluiten of ik langer in Rome verblijf en zo ja, dan een coworkingplek zoeken. En misschien een ander hostel.

Bij het ontbijt raakte ik aan de praat met Julietta uit Argentinië. Zij vertelde dat ze naar de toespraak van de paus zou gaan. Hij houdt namelijk elke woensdagochtend een voordracht in het Vaticaan. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en mijn activiteit voor de ochtend ingevuld. Jacob en Fred hadden hier ook wel oren naar, dus we waren met een mooi groepje.

Sint-Pietersbasiliek

De toespraak van de paus zou om 10:00 beginnen. Om op tijd te zijn moesten we goed doorstappen en metroën. Uiteindelijk kwamen we stipt op tijd aan bij het Vaticaan, maar waren we iets vertraagd bij de beveiligingspoortjes. De toespraak was net begonnen.

De toespraak van de paus op het scherm

Doorgaans staat het plein vol tijdens de toespraak heb ik me laten vertellen, maar het was nu onverwacht rustig. We gingen daarom de basiliek in om te kijken of hij daar misschien zijn toespraak hield. Maar ook daar keken we elkaar met vertwijfelde blikken aan. Ik denk dat de paus op bezoek is in een ander land. Jammer, maar helaas!

Omdat we enigszins gehaast aankwamen ben ik opnieuw naar buiten gelopen om alles goed in me op te nemen. Het is jammer dat ik me vooraf niet goed heb ingelezen over het Vaticaan, want hoewel het groots en prachtig was miste ik de achtergrondinformatie waardoor het meer tot leven komt.

Dit kleine irritatiepuntje werd overigens weggeblazen met het uitzicht van boven op de basiliek! Zie de foto’s..

Uiteindelijk ben ik de basiliek niet meer ingelopen. Als ik te veel indrukken op doe maakt alles minder indruk op me. De basiliek en ook de Sixtijnse Kapel komen in één van de volgende dagen nog wel aan de beurt!

Terug naar het hostel

Na de bezige ochtend besloot ik terug te gaan naar het hostel om mijn plannen voor de komende dagen op te maken. Waar ga ik werken, waar ga ik verblijven? Op de weg terug kwam ik nog langs een levendig plein, vlakbij de Villa Borghese. Note to self dat ik hier nog langs wil.

Terug in het hostel heb ik dit verslag getypt en ben ik op zoek gegaan naar geschikte plekken voor coworking. Uiteindelijk viel mijn oog op WorkItOut, mede omdat deze gevolgd wordt door Start2Bee op twitter. Start2Bee was de coworking in Barcelona waar ik met veel plezier gewerkt heb.

Coworking

Aan het einde van de middag besloot ik een kijkje te gaan nemen bij WorkItOut. Het ligt net wat te ver lopen van dit hostel, vandaar dat ik weer met de metro ging. Ik had alleen geen kleingeld op zak. En dat maakt het kopen van een kaartje lastig. Aangezien ik niet iedere keer tegen dit probleem wil aanlopen heb ik een weekkaart gekocht. Dan ben ik er voor de komende zeven dagen in ieder geval vanaf!

Eenmaal bij de coworking aangekomen wees de spreekwoordelijke wijzer op mijn smartphone klok alweer 17:30. Het was donker buiten en ik voelde me niet helemaal prettig om aan te bellen. Maar ik was er ook niet voor niks heengegaan en ik wilde natuurlijk wel weten hoe het eruit zag en vragen of ik er de komende dagen kan werken.

Dat bleek allemaal wel snor te zitten. Morgen ga ik er een dagje werken. Kosten: €15, met toegang tot keuken en internet tot 19:00. Een prima deal! Leuke opvallendheid: de jongeman die vandaag zorg draagde voor de plek had een leuke hond bij zich. Daar hou ik van! 🙂

Wisseling van hostel

Mijn huidige hostel, Roman Holidays, is zeker niet perfect, maar de gunfactor van de eigenaren (Roemeens stel met een baby), de kleinschaligheid, de lage prijs en de ligging ten opzichte van het hoofdstation maken het een prettige plek. Toch ben ik benieuwd naar andere plekken. Mijn oog is gevallen op het Scout Hostel. Ik had dit hostel al op mijn shortlist staan en het blijkt bovendien op een kwartier lopen van de coworking te liggen.