Fairphone: vervangen van accu en top-module

Al een tijdje maakte de audio-out aansluiting van mijn Fairphone niet goed contact meer met de headphone jacks van verschillende apparaten. Na gedegen onderzoek (van mezelf) was de boodschap: vervangen. Gelukkig is dat met de Fairphone geen probleem. Ik heb de top-module, met daarin de audio aansluiting, besteld via de Fairphone store, samen met een accu. Binnen twee dagen lag het in de brievenbus.

Ik heb de top-module, met daarin de audio aansluiting, besteld via de Fairphone store, samen met een accu. Binnen twee dagen lag het in de brievenbus.

Het vervangen ging gemakkelijk. Hoesje ontkoppelen, accu verwijderen, scherm er af schuiven en met schroefjes de top-module losmaken. Nieuwe top-module er in, scherm vast schuiven, accu erin, hoesje vastklikken en klaar is kees!

Mijn audio-out werkt weer naar behoren, de front-camera is zelfs verbeterd (nieuwe variant op de top-module) en de accu gaat weer twee dagen mee.