Día cuarenta y quatre: Koninklijk Paleis van Sevilla

Dinsdag 13 december. Vandaag stond één van de hoogtepunten van Sevilla op het programma: het Real Alcázar. Oftewel het koninklijk paleis.

Na de werksessie in de ochtend was het tijd voor een vervroegde pauze om rustig het Real Alcazar rustig te kunnen bezoeken. Met een flets zonnetje boven mijn hoofd arriveerde ik bij de ingang. Er wordt doorgaans aangeraden je kaartje vooraf te bestellen, maar gezien de periode en het tijdstip van mijn bezoek achtte ik dit niet zo nodig. En ik had gelijk, want ik kon direct een kaartje van kleine €10 kopen en doorlopen.

Ik wil eigenlijk niet zo veel kwijt over het werkelijk prachtige paleis met haar tuinen. Hiervoor verwijs ik je simpelweg door naar de foto’s. 🙂

Wat ik er nog wel over kwijt wil is het volgende. Het paleis fungeerde als decor voor Dorne in de TV-serie Game of Thrones. Ik betrapte mezelf erop dat mij dit bijna meer aansprak dan de daadwerkelijke geschiedenis ervan. Ik vermoed overigens dat dit ook kan liggen aan mijn verzadiging voor historische gebouwen. 🙂

Voor 15:00 was ik weer terug bij WorkInCompany. De portier van het gebouw houdt tussen drie en vijf siësta, waardoor entree onzeker is.

Na de werkdag heb ik vegetarische sushi opgehaald bij Mizushi. Net als vele restaurantjes opende deze pas om 20:30. Maar aangezien ik kon werken tot 20:15 was dit geen probleem. En dat was het weer voor vandaag 🙂