Día cuarenta y dos: Planning bijwerken en Struinen door Stralend Sevilla

Zondag 11 december. Bij het schrijven van dit verslag kan ik me eigenlijk weinig meer herinneren van de eerste helft van deze zondag. Gelukkig is daar Todoist nog, mijn takenlijst-programma.

Via todoist kan ik zien dat ik veel taken heb toegevoegd qua bezienswaardigheden. Nu begint het me weer te dagen. Het eerste gedeelte van de zondag heb ik vooral besteed aan planning en organisatie van mijn verblijf in Sevilla. Daar had ik de afgelopen dagen weinig tijd voor genomen.

‘s Middags heb ik op mijn dooie gemak door Sevilla gewandeld. Het was geweldig weer.

Langs de rivier heb ik eerst een broodje naar binnen gewerkt. Daarna besloot ik ook in Sevilla gebruik te gaan maken van het publieke fietssysteem. De binnenstad van Sevilla is niet groot, maar als Nederlander geef ik toch echt de voorkeur aan de fiets bij routes die ik al eerder heb afgelegd.

Met de fiets ben ik vervolgens naar het Maria Luisa park gegaan. Ik had mijn laptop meegenomen en hier ik heerlijk gezeten en wat aan mijn reisverslagen gewerkt.

Daarna ben ik via een omweg naar La Cathedral gelopen. Het zou gratis moeten zijn op de zondag, maar helaas sloten ze vandaag vroeg wegens een extra kerkdienst. Dat had ik aan kunnen zien komen; het is natuurlijk de kerstmaand.

Qua avondeten heb ik lekker gezeten bij Arte y Sabor, een restaurantje bij het Alameda plein. Ik had op tripadvisor gelezen dat ze hier ook veel vegetarisch gerechten op de kaart hadden. Omdat het rustig was kon ik hier goed zitten met mijn laptop, gebruik makende van het gratis internet. Na een lekkere maaltijd bestaande uit twee salade-achtige tapas en een medium bord falafel ging ik verzadigd weer richting mijn kamertje.

Normaal gesproken kook ik trouwens liever wat vaker zelf, mede vanwege budgettaire redenen. Maar zowel in het hostel als in het airbnb-appartement vind ik het niet prettig koken. De keukens zijn er te klein waardoor je niet vrij je gerecht kunt bereiden als er andere mensen koken.

Terug in mijn airbnb-kamertje zag ik tot mijn aangename verrassing dat Marina het kastje op mijn kamer had vervangen door een tafeltje en een stoel. Dit maakte het lezen, schrijven, browsen en surfen een stuk prettiger.

Tags